Årets Pretto - 2008

Nu sitter vi här ute i skärgården. Det är någon slags revý på TV och jag och Idas lillebror super i kapp på skumpa och rödvin.
Jag är hyfsat onykter, det är rätt segt att skriva och jag reserverar mig för stavfel. Jag hade inte tänkt skriva så mycket alls, inte ens visa upp någon hemskt trevlig bild från vår middag. Jag lämnar det till Ida, jag har ändå hjälp henne med bilderna. Istället utnämner jag mig själv till Årets Pretto 2008 och för första gången visar jag upp en "outfit" på bloggen.


Jag köpte träjan på REA:n i förgår, eller nått. Jag har även på mig en AS-poppig,
randig T-shirt jag köpte. Men den syns ju såklart inte. Får bli någon annan gång.

I Sista Stund

Sista dagen på året. Tveksamt om någon missat det. Vi ska spendera nyårsaftonen hemma hos Anja, Idas pappas tjej. Eller ja, kvinna kanske man säger. Det ska bli skönt att komma iväg en stund. Det här blir första året sen jag var typ 14 år gammal som jag inte spenderar aftonen på någon form av fyllefest. I vissa fall kamouflerade till nått som ska likna en middag... men ändå, en renrasigt råfestande. Det känns bra. Inte så mycket för att jag är "för gammal för sånt", inte för att jag är trött på det heller, utan helt och hållet för att jag med åren har lärt mig. Jag har lärt mig att alla högtider som har den där "Det ska bli så jävla roligt"-pressen på sig, tenderar till att bli otroligt misslyckade.

Aja. Nu var man tillbaka iaf. Har haft nog att tänka på under julen ändå, så det var skönt att skippa bloggen en stund. Men mitt första nyårslöfte blir att jag ska skriva mer. MItt andra blir att jag ska tänka mer på vad jag stoppar i mig, sen en hel bunt med klassiska nyårslöften. Men jag håller dem för mig själv. Jag kan återkomma om jag lyckas hålla något, eller om det spricker.

Nu tror jag Ida vill knycka datorn, eller snarare ha tillbaka sin som jag har knyckt. På återseende.

GOTT NYTT ÅR!!!!

Tråk

Fortfarande krasslig. Känns nästan som en gemensam nämnare för större delen av bloggsverige. Jag sitter hemma hos morsan och farsan i Västerås. Hamnade här efter att ha skjutsat Ida till tåget. Hon ska slagga hos sin mamma ikväll så hon hade alldeles för mycket skit med sig för att ta med sig allt på tåget.

Så ikväll blir jag själv. Det känns jätteskönt att få en kväll själv... tycker jag nu iaf. Det brukar alltid kännas tomt när jag väl sitter där. Men jag ska fördriva tiden med massa musik och eventuellt även lite designtrixande. Jag är ju knappast jättenöjd med den ihophaffsade jag har nu...

Nu ska jag möta upp Ida hos hennes mamma.
Aja. Tråkinlägg som vanligt...

På landsbygden intet nytt

Händer mest ingenting här, känner mig ruskigt hängig idag. Jag har nog dragit på mig någon förkylning, nös och hostade hela natten lång. Så nu ska jag nog dra på mig "offerkoftan" och lägga mig i soffan.

En riktigt urusel (dvs för ändamålet jättebra) B-actionrulle skulle sitta fint. Helst nått med Jean-Claude Van Damme eller någon annan talanglös kampsportshjälte. Men vi får se vad Ida säger, hon har precis ockuperat soffan. Men hon kanske också vill kolla på film, tvivlar dock på att det blir menlöst dödande på skärmen då. Fast nu blev jag faktiskt tveksam på om jag har någon B-rulle att titta på, allt sånt där har man ju på gamla VHS-kasetter i nån låda i garaget.
"Dem kan ju var kul att ha någon gång..."-konceptet, ni vet.

Vi får se hur det blir. Ha det bra så länge.

Love is my drug

Dagen har hittills bara bestått av gitarrklinkande och musiklyssnande. Har bland annat gett lite artister och band jag aldrig riktigt fastnat för en andra chans. Jag blir så sur när jag hör musik jag gillar men på nått sätt känns det inte fulländat. Det är nästan jobbigt att vara så kräsen... Praktexemplet på ett band jag gillar men ändå inte fastnat för helt är The Script. Kan inte sätta fingret på vad det är som känns så fel. För mycket pop, för lite rock? Jag vet inte... Tror nästan det kan vara att killen sjunger med nästan lite för "clean" röst för att musiken ska kunna kännas tillräckligt rå och äkta. Jag har dessutom äntligen fått chansen att verkligen lyssna igenom hela nya Band of horses-plattan. Helt ok, nästan lika bra som tidigare material.

För att ge ett lite annorlunda musiktips måste jag nämna brittiska indierockbandet Protocol. Ett skitbra band jag upptäckte för en tid sen. Tyvärr blev deras karriär mycket kort och de splittrades innan deras platta släpptes. De spelade bara in några singlar och en EP, tror jag. Den här låten skulle bli deras tredje singel men hann aldrig släppas innan skivbolaget dumpade dem.

PROTOCOL
Lyssna på låten till vänster i spelaren. Verkligen ap-bra. Älskar sångaren!

Det blev visst en recension

Då var det dags för den långa uppdateringen. Tror ni jag kommer på något att berätta? Svaret är Nej.
Vart ska jag börja någonstans?

Har varit ute och knäppt en hel del kort idag. Ida har skaffat sig en ny kamera. En Sigma SD14. Tidigare har hon knappt lyssnat när jag har propagerat för vilken JÄVLA bra kamera det är. Jag har nämligen spanat på den sen i augusti förra året. Då kostade den dock 15000 kr bara för kamerahuset, så då fanns det inte på kartan.

OBS! EFTER ATT HA SKRIVIT INLÄGGET INSÅG JAG ATT TEXTEN NEDAN I PRAKTIKEN ENDAST INTRESSSERAR FOTOINTRESSERADE OCH TEKNIKNÖRDAR. OBS!

Ett grymt bra köp måste jag säga. Sigma SD14 är lite av ett svart får i familjen "digitala spegelreflexer". Den har både blivit hyllad och sågad. Men det gäller ju egentligen allt som inte följer normen. Anledningen till att jag, från första gången jag läste reklambrochyren, älskar den här kameran är att man tagit bort alla onödiga funktioner. Allt jävla lulllull är borta. Inget auto-läge, ingen elektonisk pop-upblixt mm. Bara det man behöver för att ta kort helt enkelt.

Det man har lagt fokus på är sensorn. Bildkvalitén är överlägsen för sin prisklass och kan tveklöst jämnföras med kameror som kostar 4 ggr så mycket, om inte mer. Det man har gjort är att man har tagit RAW-formatet till en helt ny dimension. RAW-formatet heter . X3F och är avsevärt mer välutvecklat än både Nikons .NEF och Canons .CRW. Ihop med den unika Foveon X3 sensorn skapas alla X3F-bilder i tre lager. Ett lager för varje RGB-kanal. Både Nikon och Canon har varit inne på samma idé men skippat projektet då baksidan av den här bildupptagningstekniken är att kamerans bildhastighet minskar drastiskt. 3 bilder per sekund är maxhastighet, jämfört med 4,6 bilder per sekund hos t.ex. Nikon D90 eller hela 6 per sekund hos Nikon D300. Sen finns det självklart flera "nackdelar" med den här kameran. Framför allt är skärmen liten för kamerans storlek (2,5 "- dvs samma som Nikon D40) och har färre färger än de felsta andra kameror på marknaden. Men vem tittar på bilderna i kameran? Om man tillhör den skara som prioriterar bildkvalitét framför funktioner är SD14 ett otroligt bra val för alla med begränsat pengaflöde.


HÄR KAN NI VANLIGA DÖDLIGA BÖRJA LÄSA IGEN.

Jag måste erkänna att jag är lite avundsjuk, det skulle ju bli min kamera... men jag tänker se den som vår.

Jag tog en hel del bilder med den, framför allt porträttfotografier på Ida. Tänkte visa några även om jag misstänker att en del liknande bilder även kommer dyka upp på hennes blogg. Anledningen till detta är att jag typ alltid tycker att hon väljer fel bilder att visa upp :P
Jag är ruskigt nöjd med de här bilderna. De är alla helt oredigerade för att på bästa sätt visa kamerans färgupptagningsförmåga.

Eftersom det här blev ett jättelångt otroligt ytligt inlägg känner jag på mig att jag kommer skriva lite senare igen, när jag är på mitt normala humör.

Ha det gott.

Shit vad tråkig jag är...

..som aldrig skriver. Det tänker jag fortsätta med... tillsvidare. Av den enkla anledningen att jag måste sova. Verkligen MÅSTE sova. Jag ska se till att få tummen ur röven och skriva en rejäl uppdatering imorgon bitti, när jag är tillbaka från jobbet.
I´ll see you at 6 AM.


Det är kallt. Du är den som är den.
Kommer och går som du vill.
Jag är ingen alls och synnerligen inte mig själv.
Det var längesen nu.

Överallt, är jag någon du känner igen, som den,
du någongång brytt dig om.
En "ingen alls" om någon frågar, att du inte skäms!
Det var nog längesen.

Här står jag, i skuggan av ett geni...


- Jag Själv
... (Vilket förövrigt vore ett jävligt ballt namn)
______________________________________________

Edit 06:14: Jag ljög. Orkar inte skriva. Har för mycket att få ur mig samtidigt som jag sovit för lite för att kunna formulera mig. Förlåt... Ok, jag vet. Ingen bryr sig ändå. Får skriva typ vid frukost, dvs lunch för de flesta av er.

Jag vann!

Lyckades ta mig upp till kl 11.00. Precis som jag ville. Ida fick tjata i en kvart visserligen. Men det är inte jag som ligger kvar och drar mig, hon är lite krasslig flickan. Jag har precis tagit en dusch. Känner mig halvt om halvt som en nya människa. Fattas bara en jättekopp kaffe så kommer det kännas som om varenda cell i min kropp har bytts ut.

Annars då? Bensinpriset ligger under "tian" , 9.94 kr/L, för första gången på säkert 3 år. Det känns bra när man bor på landet. Ibland känns det som jag inte gör annat än att köra bil hela dagarna. Åka hit, åka dit, skjutsa hit, skjutsa dit.
Mer? Jag håller på och spelar in en ny låt. Sket i det tidigare projektet. Problemt nu är bara det att min mikrofon är ap-kass. Musikkvalitén blir hur bra som helst medans sången låter som nån gammal kassetbandsdemo från 80-talet. Inte så kul. Måste skaffa en kondensatormik. Men det känns inte direkt som vår budget tillåter det... inte på långa vägar. Men jag kanske ska försöka leta rätt på en begagnad till bra pris att önska mig i julklapp av morsan och farsan. Vi får se.

Ha det sålänge.

Eftersom jag är sämst i världen på att knäppa kort, och jag vet hur jävla tråkigt det är med långa jäkla textinlägg bifogar jag en skärmdump på mitt musikprojekt. Kul? - Nej. Nödlösning? - Ja. Börjar lära min Studio Logic nu. Eller.. iaf behärska det. Rena grekiskan ju...Nu vidare till den där jättekoppen kaffe.

Duktigt Jonathan... duktigt.

Fan jag blir så arg på mig själv. Gårdagen blev inte som väntat så jag fick ingen tid för mig själv ändå. Ida skulle vara borta hela dagen idag istället. Problemet är att jag är så jävla utmattad att jag har sovit bort hela dan istället för att ägna den åt sånt jag vill göra. Jag vill spela in en massa, massa musik.

Sånt här kan ta knäcken på mig. Det är alltid såhär. Jag vill inte sova! Kan inte min jävla kropp förstå det? Undrar om det finns någon till i vårt långa land som lyckas sova igenom praktiskt taget allt.

Mitt desperata morgonförsök ser ut såhär:
4 st otroligt jobbiga alarm på mobitlefonen, på rad. Samtidigt som vår "retroklocka"(ni vet en som med en hammare som dunkar på två bjällror... typ), står UNDER sängen. Jag lägger mig alltså på golvet I SÖMNEN och fiskar fram klockan, jag kan nämligen knappt nå den när jag är vaken. Sen stängs den av... därefter är det kört. Vaknar med "retroklockan" på bröstet. Gick och la mig 08.50 och skulle gå upp 11.00. Vaknade 14.45.

Det värsta är att min kropp inte fattar att om den inte gör som jag vill så tänker inte jag gå den till mötes heller. Tänker sannerligen inte gå och lägga mig ikväll. Jag har inte tid för det. 5 timmars sömn per dygn, thats it! Mer ska fan inte behövas.

Aja. Nu har jag fått ur mig det iaf. Ska försöka lägga ut ett lite vettigare inlägg på eftermiddagen. Om inte mig kropp går till motattack nu, ger mig typ diareé eller nått. Skulle inte förvåna mig ett dyft.

Ordbajs...

Usch vad tom jag känner mig idag. Vet inte vad jag ska skriva. Men skriva, det måste jag göra. Jag vet hur det blir annars. Om jag inte håller bloggen igång kommer jag att tröttna. Som med allt annat jag gör. Tror det har nått med mitt kön att göra...
För visst är det så? Vi killar är ju experter på att påbörja projekt vi aldrig avslutar. Ännu värre blir det ju då att ha en blogg, som faktiskt skulle kunna ses som ett projekt UTAN slut. Känns dödsdömt... Måste vara därför bloggvärlden domineras av er med bättre gener för ändamålet. Men jag är inte den som ger mig.

Idag börjar en ny kurs. Jag ska ta datorkörkort (!). Vi får se hur kul det blir. Vem vet, jag kanske lär mig något? Men det är bara kursstart idag så jag ska inte vara på skolan så länge. Sen ska jag hem och spela gitarr för kung och fosterland. Ida är nämligen borta idag, då får man passa på.

Take care...

Knäpp ett kort, bli nått stort...

inte känns det som ett allt för främmande koncept i bloggvärlden?

Tänkte inte skriva nått speciellt alls.
Men ett vackert fotografi på en av tidernas vackraste gitarrer vill jag bjuda på.


Fender Stratocaster årsmod. 2001 i "Wine Metallic"

Foto: Jag själv (som om det behöver skrivas, men lite stolt får man väl vara?)

Längesen vi sågs

Än en gång täcker snön glesbygdens landsvägar och fält. Hoppas den stannar kvar, jag blir sjuk av mörkret.

Sitter här tok-speedad på koffein. Har bunkrat upp med billig energidryck inför dagen, hade nämligen inte tänkt gå och lägga mig. Ska vända tillbaks dygnet hade jag planerat. Det kan nog behövas.

En gammal vän kontaktade mig på msn igår. Det kändes kul, med en stor fet släng av ångest. Nattens runda har varit tankad med minnen från när man var typ 14-15 år och inte hade några bekymmer. Eller snarare; Man trodde att man hade all världens bekymmer vilket man idag inser var ganska befängda tankar.
Tänk så många det är man tappat kontakten med... Det blir väl så. För några år sedan hade man (läs: jag) väl för vana att ta vänner förgivet. Kanske gör det fortfarande? Måste fan ta och ringa en polare idag. Den jag typ alltid tar för givet. Den ända jag har kvar från barndomsgården. Har gått på tok för lång tid sedan vi snackade nu.

Aja. Nu ska jag storstäda. Måste hålla högt tempo så jag inte blir trött. Dessutom har jag och Ida kommit överenns om att vi ska diska varannan dag, så det blir rättvist. För mig sprack det direkt. Så nu har jag ett "fyra-dagars-berg" att ta itu med. När jag betat av städningen ska jag se till att få lite tid över till musiken...

Just ja. Måste berätta något tämligen pinsamt. När jag satte mig i bilen efter jobbet slog jag på radion. Kom in mitt i en en låt.
"Shit, vad är det här? Den är ju riktigt shysst. Kanske lite mainstream men ändå rätt bra för att vara på radion"
Det visade sig att det var Take That´s nya singel "Greatest Day"... Kändes sådär...Edit 08-12-05  06:59:
Fan... Jag tycker fortfarande den är bra... Fan, fan, fan. Min världsbild faller samman...

Slackerbitch


En soffsittare...

Japp. Det är jag det.
Jag förstår inte riktigt vart dagarna tar vägen. Har inte gjort nått vettigt alls idag. Men nu ska jag ta mig i kragen. Inte "imorgon ska jag", utan NU! Är trött på det här nu...
Har fastnat med musiken igen. Fet svacka måste jag säga. Men det är fan svårt att hålla på utan att störa Ida. Kul för henne att lyssna på exakt samma gitarr-riff, om typ 8 takter, i säkerligen 2 - 3 timmar i rad? Antagligen inte. Jag får sådana vibbar iaf :P
Nej nu överdriver jag. Inte mycket, men litegrann.

Dagen Roliga:
Var på affären nyss och upptäckte att LORANGA har bärjat säljas igen. Snacka om nastalgi. Måste vara snart 15 år sedan den såldes i Sverige. Jag har tjatat om den där läskeblasken sen dess tror jag. Nu väntar jag bara på att Hemglass ska ta tillbaks "Svalan" i sortimentet. Eller var det GB som hade den? Skitsamma. Godast i glassväg någonsin var den iaf.

Dagens Tråkiga:
Här hade jag tänkt skriva ett jätteinlägg om pengar och dess effekter på individens psykiska välmående.
Men jag orkar inte... Tänk, jag orkar inte ens vara arg idag.

Det var vi som vann...

en helt ny karriär,
I en helt ny stad.

Uppehåll igen... Hur svårt ska det vara att tvinga sig själv att knappa in en ynka liten rad om dagen? Men det kanske är ett tecken på att man gjort vettigare saker. Vem vet?

Som jag skrev tidigare blev det baluns i lördags, och jag har helt ärligt var bakis tills nu. Man börjar bli för gammal...
Precis som planerat tog vi bilen till Örebro. Vi parkerade vid Universitetssjukhuset och sen hade vi förfest i Skodan. Det regnade lite för mycket och vi var lite för bekväma för att förflytta oss. Där satt vi två timmar och varvade maniskt asgarv och lite för djupa konversationer. Sen blev det restaurang och därefter krogen.
Jag tänker inte ge mig in på att försöka återberätta kvällen. Det var för sjukt att beskriva.

Kallt i bilen var det, det vill jag lova! Vi gick och la oss typ 03.00 och vaknade 09.30. Jag kännde mig nästan lika berusad som innan vi gick och la oss.... Foppa ville ha tio winerbröd till frukost men det fick bli Mc Donald´s. Sen gick vi på bio. Nya Bond-rullen skulle börja 5 min senare så vi hoppade på den. Det bästa jag gjort i mitt liv. Biostolarna har ALDRIG varit så jäkla sköna...

Typ den ända bilden jag vi tog under kvällen. Kanske inte universums bästa bild,
men jag bjuder på den.

Skönt att ha det gjort, har haft ångest över att "jag borde skriva på bloggen".


RSS 2.0